Weboldalunk sütiket használ. Az oldal böngészésével Ön automatikusan hozzájárul ehhez (a sütikről bővebben itt olvashat)
Rendben
Facebook Google+ Szallasbazis.hu

Horvátország 2018-ban is népszerű nyaralási úticél lesz!

  Érdemes lesz időben kinézni az idei horvátországi nyaralási úticélunk, ugyanis minden jel arra mutat, Horvátország 2018-ban is minden eddiginél népszerűbb úticél lesz!

 

15%-OS NÖVEKEDÉST PRODUKÁL A HORVÁT TURIZMUS!

 

  Szinte hihetetlen, de 15%-kal növekedett tavaly a horvát turizmus. Összesen 16,3 millió vendég, 91,3 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban. Gari Cappelli, turisztikai miniszter azt nyilatkozta: „Horvátország 2017-ben 800 millió eurót invesztál a turisztikai fejlesztésekbe. Igyekeznek a szezont kitolni, újabb és újabb turisztikai beruházásokat megvalósítani.”

 

A vendégéjszakák tekintetében, a legnépszerűbb régiók:

- Isztria (25 millió vendégéjszaka)
- Kvarner öböl (17 millió vendégéjszaka)
- Split régió (16 millió vendégéjszaka)
- Zadar régió (11 millió vendégéjszaka)
- Dubrovnik régió (8,7 millió vendégéjszaka)

 

Dubrovnik a legnépszerűbb horvát város

 

  Minden listát természetesen Dubrovnik vezet. Tavaly sikerült elérnie Dubrovniknak az 1 millió turistát. A hivatalos adatok szerint, összesen 1.013.030 turista, 3.481.513 (3,5 millió) vendégéjszakát töltött a városban.

 

 

               Várhatóan idén is Dubrovnik lesz a kedvenc

 

  Azt megjegyeznénk azért, hogy ezek az adatok az eVistor nevű online szálláshely szolgáltatást bejelentő rendszer adatai alapján készültek. Magyarán szólva, ha valaki Makarskán nyaralt Horvátországban és ellátogatott Dubrovnikba, végigjárta a városfalat, strandolt egyet, az nem számít bele az 1 millió látogatóba. Csak azok, akik ott Dubrovnikban foglaltak szállást és a helyi idegenforgalmi rendszerbe be lettek regisztrálva.

 

 

Horvátország 2018-ban tovább növeli vonzerejét

 

  Horvátország rendkívül közel fekszik Magyarországhoz. A legközelebbi tengerpartot Budapesttől számítva 500 km-nyi (vagyis 5-6 órás) autópályás vezetéssel könnyen el lehet érni. Már május végétől, egészen szeptember végiéig kellemes nyári idő van, így a nem kifejezetten főszezoni időszakokban is jó választás.

 

                                      Medulin: közel van és homokos

 

  Tapasztalataink szerint a magyar utasok a Kvarner régiót (Crikvenica, Krk, Rab szigetek) az Isztriát (Medulin, Pula, Rovinj) illetve a Split régiót (Trogir, Omis, Makarska, Brac sziget) részesítik előnyben. Tekintettel arra, hogy egyre népszerűbbek a horvátországi nyaralások, érdemesebb minél előbb lefoglalni az idei szálláshelyünk.

 

Horvátország és a terrorizmus

 

  Mindenképpen szót kell ejtenünk a terrorizmus veszélyeiről is. Horvátország nem szerepel a kifejezetten terrorveszélyes helyek között! Alapvető veszély mindig is volt, de horvátországi "eseményről" nincs hír.

  A tavalyi berlini karácsonyi terrortámadás után, a kettes szintről, hármasra emelték Horvátországban a terrorkészültségi szintet, ami annyit jelent a gyakorlatban, hogy fokozottan figyelik és ellenőrzik a határátkelő helyeket, közlekedési, turisztikai csomópontokat.

  Horvátország 2018-ban is mindent megtesz azért, hogy a tengerpart és a turisztikai szezon biztonságban legyen.

 

Hova utazzunk idén?

 

  Tájékozódjunk az interneten, döntsünk időben, a horvátországi nyaralás 2018-as megszervezését ne halogassunk a nyárra, az utolsó napokra. Mivel egy közeli, biztonságosnak mondható és csodaszép tengerparttal rendelkező országról van szó, így a jó szálláshelyeket gyorsan lefoglalják.

                    A képen látható MAKARSKA is tökéletes választás

                                  forrás: horvatorszaginfo.hu