Weboldalunk sütiket használ. Az oldal böngészésével Ön automatikusan hozzájárul ehhez (a sütikről bővebben itt olvashat)
Rendben
Facebook Google+ Szallasbazis.hu

Makarskai programajánló és látnivalók

Programajánló Makarska és környékére

 

A makarskai Riviéra Horvátország egyik legszebb, leghangulatosabb és leghosszabban elterülő tengerpartja. A Makarska városát körbeölelő 1792 méter magas Biokovo hegységnek köszönhetően itt az időjárás szinte mindig kiváló. Maga a város és a festői táj felejthetetlen élményt nyújt az ide látogatók számára. Pároknak, baráti társaságoknak és gyermekes családoknak is érdemes ide látogatni. A hosszan elterülő központi strandja fokozatosan mélyülő és homokos, ezért nem csak a felnőttek, hanem a kisgyermekek is élvezni fogják.

 

Makarskai Szent Péter félsziget:

Makarska kikötőjének bejáratánál található Szent Péter szobra, melynek kezében  a monda szerint a Mennyország kulcsa. A történelmi monda szerint, aki megérinti a kulcsot, szerencse fogja érni és kívánsága teljesülni fog. Szent Péter a halászok, a hídépítők, a betegek, az éhezők és Róma védőszentje. A félszigetről csodás kilátás nyílik a városra és a tengerre. Ugyanitt a félszigeten található a világítótorony is. A tornyot 1884-ben építették. A táj felejthetetlen és festői, aki egyszer ide látogatott, az mindenképp visszatér ide egyszer. 

Makarskai Szent Péter félsziget

Szent Péter szobor, kezében a Menyország kulcsa

 

Makarska központi strandja:

A Biokovo hegység lábánál fekvő Makarska központi strandja festői látványt nyújt. Fokozatosan mélyülő kristály tiszta homokos strandja minden korosztálynak ajánlott. Itt a tenger hőmérséklete is eléri a 27 Celsius fokot.  

 

Makarskai kis vasút:

A kis vasúttal körbejárhatjuk Makarska óvárosát illetve végig visz a parton, a Makarskai központi strand mentén, tehát itt megtekinthetjük Makarska egész hosszan elterülő szép strandját. Felejthetetlen élményben lesz részünk, mindenképpen érdemes kipróbálni.

 

Makarskai sétálóutca és bazársorok:

Ez Makarska város központja, ahol érdemes hosszú sétákat tenni. Rengeteg étterem, fagyizó, bazársorok, Disco-k, hajókirándulási lehetőség és városi kis vasút várja a kedves ide látogató vendégeket. 

 

Makarskai hajós étterem:

Makarska központjában, a kikötőnél található ez a nagy hajó, ami étteremként szolgál. Itt finom különleges helyi, horvát ételek közül válogathatunk és ami nagyon fontos, mindezt kedvező áron (halak, rákok, tintahalak, homár, kagylók, stb.). A tenger gyümölcsei frissek, hazai ízek szerint vannak elkészítve.

 

Makarska óvárosa és a Szent Márk Székesegyház:

A Makarska óvárosának leglátványosabb épülete és egyben Makarska jelképe is, a Szent Márk Székesegyház, amelyet 1766-ban építették. 

 

Biokovo Nemzeti Park és a Biokovo hegység:

Makarska városától kb. 20 km-re találahtó a Biokovo Nemzeti Park (Biokovo hegység). A Biokovo a hegymászók paradicsoma, itt laza sétákat, kisebb-nagyobb túrákat is tehetnek. Kerékpárral is megközelíthető a hegy csúcsa. A csúcsról a körpanoráma csodálatos látvány. Makarska városát "átölelő" Biokovo hegy legmagasabb pontja 1792 méter magas, ahová fel lehet jutni. 23 km-es hegyi út vezet fel a csúcsra. A belépő kb. 50 kuna/fő.

 

Brelai kő:

Makarska városától kb. csak 15 km-re található a Brela település. Itt mindenképpen érdemes megnézni a tengerből kiemelkedő 'szikla darabot'. A kőből kinövő fa és növényzet a történelmi monda szerint az erőt és a természeti szépséget jelenti. Hosszan elterülő homokos strand is megtalálható itt. Érdemes meglátogatni.

 

Omis városa:

Omis városa Makarskatól kb. 40 km-re található. Omis városa a gyönyörű tájról és a híres Cetina folyóról ismert. Itt ömlik bele a folyó a tengerbe, ezért is olyan szép kékes és kristálytiszta itt a tenger. Garantáltan egyedi látványban lesz részünk.

 

Cetina folyó beleömlik az Adriai tengerbe

 

Omiš - rafting pálya a Cetina folyón:

A sportolni vágyóknak illetve az adrenalin kedvelőknek a paradicsoma, hiszen itt található Horvátország legnagyobb rafting pályája, ami a Cetina folyón található. Érdemes kipróbálni!