Weboldalunk sütiket használ. Az oldal böngészésével Ön automatikusan hozzájárul ehhez (a sütikről bővebben itt olvashat)
Rendben
Facebook Google+ Szallasbazis.hu

Vir szigeti programajánló és látnivalók

Látnivalók, programok Vir sziget és környékén

 

Vörös szikla (Vir sziget):

Vir sziget központi strandjától (Jadro strand) autóval kb. 5-8 percnyire található az úgynevezett Vörös szikla. A főutat követve, Lozice település után kell jobbra lekanyarodni. Tovább haladva, pár száz méter után látható a 'sziget vége', ahol megcsodálhatóak a gyönyörű vörös sziklák. A dombról le lehet menni a partra, fürdeni, napozni. Itt a tenger kristály tiszta, búvárkodásra is alkalmas. 

 

Vir szigeti erődítmény:

A Vir szigeten található egyik leghíresebb nevezetesség, a 17. században épült "Kaštelina" erőd. A török támadásoktól védte meg a lakosságot. Az erőd környékén sekély vizű, fürdésre alkalmas homokos strand található. A központi Jadro strandtól gyalog is megközelíthető a part mentén (kb. 15 - 20 perc). Weboldalunkon kínált apartmanjainktól is kb. 15 percnyire található gyalog. Autóval is eljuthatunk ide, ami kb. 5 percet vesz igénybe.

 

Kikötő, sétálóutca és bazársor (Vir sziget):

Vir szigetet ingyenesen használható híd köti össze a szárazfölddel. Már a híd környékén bámulatos táj csodálható. Vir sziget kikötője, a rengeteg bazársor és a tenger mentén végig futó hangulatos sétáló utcák csodálatos élményt nyújtanak, érdemes megnézni és végigjárni. Aki vásárolni szeretne ajándékot, matracot, fürdő cipőt, törölközőt, horgász felszerelést stb. ott biztosan megtalálja. Éttermek sora is várja szeretettel a megéhezett látogatókat. Pároknak, családoknak, gyermekes családoknak ajánljuk ezt a változatos és rengeteg programokkal rendelkező kis szigetet. Minden évben újdonságot nyújt!

 

Vir sziget körüli hajókirándulás:

Érdemes kipróbálni a Vir sziget körüli hajó kirándulást, ami kb. 1,5 órás. A központi strandnál található kikötőnél lehet a hajó útra befizetni. Hajóról megcsodálhatjuk Vir sziget csodálatos panorámáját és változatos partjait, strandjait és a Velebit hegység szép táját. 

 

 

Vir szigeti világítótorony:

Az 1881-ben épült, 21 méter magas világítótorony Vir sziget délnyugati partján található. Világítótorony és a sziklás tengerpart szép látványt nyújt az ide látogató vendégeknek, érdemes ezt is megnézni.                 

 

 

Nin óvárosa:

Nin városa Vir szigettől kb. 14 km-re található. A hangulatos Nin óvárosa felejthetetlen látványt és élményt nyújt minden ide látogató turistának! A szép táj, hangulatos kis utcák, Nin hídja, régi épületek, éttermek és fagyizók várják az ide látogató kedves vendégeket. 

 

 

Ninska laguna:

Ninska Laguna Nin városához tartozik, Vir szigettől kb. 13 km-re található. Gyermekes családoknak szinte kötelező Nin városában található Ninska Lagunát meg látogatni, hiszen itt homokos a strandja, mindenhol homok található, sekély a víz, homokvárat építhetnek a gyerekek és itt a tenger hőmérséklete elérheti akár a 31 Celsius fokot is. Ez Horvátország legmelegebb strandja, ahová gyermekekkel mindenképpen érdemes ide látogatni. Sekély víz jellemzi partját, ahol szabadon szaladgálhatnak akár a legkisebb gyermekek is. Az élmény és látvány felejthetetlen! A belépő kb. 30 kuna/autó/nap.

 

Zadar óvárosa:

Zadar városa Vir szigettől kb. csak 28 km-re található (autóval kb. 30 perc). Zadar városának legjellegzetesebb műemléke a Szent Donat templom, amely Unesco védelme alatt van. A tengerparti sétányán alakították ki a Tengeri Orgonát, amely az egész világon egyedi. A tenger hullámzása illetve a dagály-apály szólaltatja meg ezt a csodálatos orgonát. A sétányon egy szintén egyedülálló éjszakai kör alakban kiépített led lámpák változtatják színeit illetve fény erősségét a hangokkal együtt harmonikusan. Tehát összességében a Zadar (magyar nevén Zára) óvárosa, a szűk hangulatos utcái, a festői táj, hídja, a kikötő végénél található tengeri orgona egyszerűen gyönyörű szép, mindenképp érdemes ide látogatni és megnézni. Zadarból több hajó indul a különböző szigetekre (Kornati szigetek, Pasman sziget stb.). 

 

Zaton homokos strandja:

Zaton kb. 15 km-re található Vir szigettől. Fokozatosan mélyülő, hosszú homokos strandját és a változatos programjait gyermekes családoknak, pároknak és baráti társaságoknak egyaránt ajánljuk. Itt található a híres Zaton Holiday Resort, ahol édesvízü medencék is találhatóak (gyermekeknek is). A Zatoni strandnál megtalálhatóak különböző éttermek, fagyizók, bazársorok, rengetek programok (koncert, táncok, vizi gimnasztika stb.), sportolási lehetőségek (jet-ski, homokos röplabda, homok foci, csónakázás, lovaglás, teniszpálya stb.). Tehát itt folyamatosan zajlik az élet, érdemes ide látogatni. 

 

Paklenica Nemzeti Park (Paklenica hegyrendszer):

A Paklenica Nemzeti Park Vir szigettől kb. 70 km-re és Zadar városától pedig kb. 30 km-re északra található, amely egyben Horvátország egyik legnépszerűbb nemzeti parkja is. Itt megcsodálhatjuk a kopár mészkőgerinceket, árnyas erdőket, mély völgyeket, patakokat, gyalogtúra ösvényeket, földalatti barlangokat stb. Túramászóknak és a természetet imádóknak mindenképpen érdemes megtekinteni. Kb. 50 kuna/fő a belépő. 

 

Krka Nemzeti Park (Krka vízesések):

Krka Nemzeti Park Vir szigettől kb. 90 km-re található, Sibenik városától pedig csak 15 percnyire van. A nemzeti park fő látványossága a nagy vízesések. Itt úszni illetve fürödni is lehet a legalsó vízesés alatti medencében. A kövekre és a kisebb sodrásra való tekintettel gyerekekkel nem a legalkalmasabb az itteni fürdőzés. Összesen 17 vízesés található itt, amit gyalog, ösvényeken keresztül gyalogúton megtekinthetőek. A legnagyobb vízesés magassága 37 m. Belépők: előszezonban (május, június és szeptemberben) kb. 110 kuna/fő és főszezonban (július és augusztusban) pedig kb. 180 kuna/fő (hajóval való odajutás esetén oda-vissza utat is jelenti). 7 éves kor alatt ingyenes! Hajóval és busszal is eljutható a vízesésekig, de a buszos utazás tekinthető a legnagyobb élménynek, hiszen itt a kb. 25 percig tartó hajós kirándulás részesei lehetünk. Az ár oda-vissza utat és a belépőt is jelenti. 

 

Pag sziget:

Pag sziget Vir szigettől kb. csak 65 km-re található. A Pag sziget Horvátország egyik legérdekesebb szigete, hiszen itt az egyik fele teljesen kopár, a másik fele pedig növényzettel borított. Az ingyenesen használható hídja és maga a táj egyedülálló és gyönyörű. Érdemes megnézni!

 

Zrce Beach - Novalja (Pag sziget):

Zrce Beach (Novalja) Vir szigettől kb. 70 km-re található. Pag városa után Novalja a Pag sziget 2. legnagyobb városa. Európa egyik legjobb bulihelye található itt (Zrce Beach). Novalja városától csak 1,5 km-re található Zrce Beach, ezért aki pihenni akar, annak Novalja tökéletesen megfelel és onnan pedig hamar eljuthat a híres buli helyre. Fiataloknak, bulizni és ismerkedni vágyóknak ajánljuk! Itt minden zene stílust megtaláltok. A strandon 4 féle klub várja a kedves fiatalokat (Papaya, Noa, Kalypso, Aquarius).  Medencékben található bárok, híres DJ-k, speciális koktélok és maga a táj ide vonza a fiatalokat. A nap 24 órájában megy a zene és a tánc!

 

 

VIR SZIGET ÉS KÖRNYÉKE TÉRKÉP